Tapas Feest-catering

logo el mundo de las tapas
4.8/5
9.6
Klanten over ons

Waarom vieren we feest?

Het lijkt op dit moment (februari 2021) heel ver weg en we kunnen ons nog amper herinneren hoe het is om een feestje te vieren. We missen het dan ook heel erg. Waarom eigenlijk? Waarom vieren we feest? Wat is er zo leuk aan?

We leven allemaal ons eigen leven met gezin, werk, hobbies, sporten. Veel tijd gaat op aan persoonlijke verzorging, zoals slapen, douchen, eten kopen, eten bereiden en eten opeten.

Verder moeten we afwassen, tanden poetsen, toilet bezoeken, schoonmaken, klusjes doen… En met een beetje pech 40 uur per week een saaie baan. Dit noemen we de dagelijkse sleur.

Allemaal noodzakelijk en niks mis mee, maar niet altijd enerverend. Menigeen heeft dan ook de behoefte om met vrienden of familie af te spreken. Samen een kopje koffie drinken of een hapje te eten.

Gezellig! Maar waarom dan nog feestvieren?

6 redenen om feest te vieren

Er zijn in de wereld zoveel gelegenheden om een feest te vieren. De een heeft slechts nodig dat de zon opkomt of dat de 5 in de klok zit. De ander wacht tot ie jarig is. Dit zijn 6 redenen om feest te vieren:

  1. Door iets te vieren, een feest te organiseren, doorbreek je de sleur van het dagelijkse leven. Het is een uitlaatklep.
  2. Feesten verbindt mensen. Je leert nieuwe mensen kennen met misschien dezelfde interesses, denkbeelden of idealen. Je voelt je verbonden.
  3. Feesten creëert een samenhorigheidsgevoel. We voelen ons ergens bij betrokken. Vandaar de vele bedrijfsfeesten.
  4. Feesten geven ook structuur aan het jaar. Ze komen met een bepaalde regelmaat en zo is er altijd iets om naar uit te kijken. Voorbeelden zijn carnaval, Kerstfeest en nieuwjaarsfeesten.
  5. Met feesten kun je een persoon, een dag of een groep extra in de bloemetjes zetten. Bijvoorbeeld als iemand met pensioen gaat of op Moederdag.
  6. Om een vrolijke gebeurtenis te vieren, zoals de geboorte van een kind, je verjaardag of een promotie.

Hoe vieren we feest?

Feestvieren kan op vele manieren. Over het algemeen wordt aangenomen dat er een aantal essentiele onderdelen zijn die op een feest niet mogen ontbreken. Deze vijf basisingrediënten voor een feest zijn:

Feest-catering

In het voorgaande hebben we gezien waarom we feest vieren en hoe we dat doen. Om het allemaal mogelijk te maken, moet iemand het feest organiseren. En daar komt heel wat bij kijken.

Of het nou een verjaardag, bruiloft, personeelsfeest of welk feest dan ook is, als organisator ben je veel tijd kwijt met alles te regelen. Ook tijdens het feest is er nog veel te doen. Vooral de drankvoorziening en het eten vergen veel aandacht.

Feest eten bestellen

Als organisator van een feest heb je meestal geen zin en tijd om zelf in de keuken te staan. Je kunt dan beter voor je feest eten bestellen. Vaak wordt dan feest-catering, een traiteur of partycatering ingehuurd.

Vier je een feestje thuis, dan kun je je feestje thuis laten verzorgen door een goede (tapas-)feest-cateraar. De cateraar neemt al het werk uit handen. Je kunt het feest thuis uitbesteden, waardoor je zelf weer kunt doen waar het bij een feest om gaat: feest vieren!

Wat is een Tapasfeest

Tegenwoordig zijn tapas erg populair om te serveren tijdens een feest.

De kleine hapjes lenen zich uitstekend om tijdens een feest te worden genuttigd. Gasten hoeven er niet voor te gaan zitten om een 4 gangen menu weg te werken. Ze krijgen geen inzinking omdat ze volgegeten zijn.

Tapas zijn kleine, lichte hapjes die erg smaakvol zijn en mooi worden gepresenteerd.

Aangeboden in buffetvorm bieden deze feesthapjes een dynamisch geheel waarbij uw gasten rondlopen en elkaar gemakkelijk ontmoeten.

Tapas van een goede tapasfeest cateraar zijn vrolijk, zien er smakelijk uit en brengen een zonnige beleving!

Tapas feestdag: Wereld Tapas Dag

Er bestaat zelfs een tapas feestdag. Elk jaar wordt de Wereld Tapas Dag gevierd. Die dag staat in het teken van de tapa.

Uiteraard wordt hier vooral in Spanje veel aandacht aan gegeven middels de Día Mundial de la Tapa. Nieuwe smaken en creaties worden gepresenteerd en overal is het feest.

Het is op dit moment nog niet zeker welke datum dit feest dit jaar wordt gevierd. De planning is 24 juni.

El Mundo de las Tapas is de #1 Tapas-feestcatering van Nederland

U organiseert binnenkort een feestje en bent op zoek naar een betrouwbare cateraar. Wellicht wordt het een Spaanse avond of een tapasfeest en zoekt u een Spaans tapas buffet.

El Mundo de las Tapas is de Nr. 1 Tapas feestcatering van Nederland. Bij ons kunt u tapas laten bezorgen voor elk denkbaar feest.

Klik op één van de 9 onderstaande feesten voor meer informatie of een heerlijke tapasfeest aanbieding.

Verjaardagsfeest catering

Laat de zon schijnen op uw verjaardag met dit heerlijke tapasbuffet.

Trouwfeest catering

Spaanse feest catering voor uw bruiloft, trouwfeest of huwelijks receptie incl. dessertbuffet.

Bedrijfsfeest catering

Wij zijn gespecialiseerd in bedrijfsfeest catering tot 400 personen.

Nieuwjaarsborrel catering

Start het nieuwe jaar zonnig met dit heerlijke tapas nieuwjaarsbuffet.

Personeelsfeest catering

Uw personeelsfeest catering succesvoller dan ooit te voren met de Nr.1 tapas catering!

Kerstfeest catering

Feestmaand december! Verras en verwen uw gasten met dit extra feestelijk kerstbuffet!

Paasfeest catering

suikerbolletjes
Wie echte Paasrituelen wil zien en meemaken, gaat met Pasen naar Spanje. Of haalt het Spaanse Paasfeest in huis.

Communie feest-catering

tapas aanbieding buffet

Tijdens je communiefeest willen gasten rondlopen en hier en daar een vorkje prikken. Dat kan met een heerlijk tapasbuffet.

Afscheidsfeest catering

cava
Je gaat op reis, met pensioen of emigreren en neemt afscheid. Organiseer een afscheidsfeest met tapas!