tapas spanje Logo tapascatering pasen
Prijzen tapas pasen catering prijzen cateringSpaanse tapas catering
tapas catering pasen paasbrunch
tapascatering tapas catering bedrijfsfeest
Spaanse paascatering
catering pasen
Onze Tapasbuffetten
tapasbuffetten
tapasbuffet aanbieding
huwelijksbuffet
bedrijfsfeestbuffet
kerstbuffet
nieuwjaarsbuffet


Pasen
Paaskuiken
Paaskuiken
tapas pasen

Torrijas
Pasen
Torrijas
tapas pasen

Paasbrood
Paasbrunch
Paasbrood
tapas pasen

prijzen catering

paasdinerPasen Tapastapas catering
Tapas pasen
pasen
tapas prijzen
spaans pasen
pasen met tapas

Pasen

Pasen wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in de lente, na 21 maart. Pasen valt dus niet elke keer op dezelfde datum. Eerste Paasdag valt wel altijd op een zondag, dit jaar (2009) op 12 april en tweede paasdag op maandag 13 april.

Pasen in Spanje

Wie echte Paasrituelen wil zien en meemaken, gaat met Pasen naar Spanje. Daar is Jezus nog niet afgetroefd door de paashaas. Ieder jaar wordt hij er vol overgave gekruisigd. Boetelingen kruipen op hun knieŽn over de keien of gaan zichzelf met een zweep te lijf. Op andere plekken trekken kleurrijke processies dagenlang door de straten. Oprechte en diepgaande geloofsbeleving, die je in het seculiere Europa nauwelijks nog zou verwachten.

Pasen in Nederland

Pasen is het feest ter herdenking van Christusí dood en verrijzenis. In Nederland wordt dit feest vooral gevierd met eieren en lekker eten bij het Paasontbijt, Paasbrunch en Paasdiner. In vele huishoudens wordt hier veel tijd aan besteed. De lekkerste hapjes worden bereid en het welbekende Paasbrood mag hierbij niet ontbreken. Vaak worden er gasten uitgenodigd om het Paasfeest gezamelijk te vieren en wie geen zin in gedoe heeft, bestelt bij de catering zijn Paasgarnituur. Wie zijn gasten echter op iets bijzonders wil tracteren, bestelt Paas-tapas!

Tapas met Pasen

Tijdens de Paasdagen bereidt men in Spanje een aantal traditionele tapas, waarmee het einde van de vastenperiode wordt ingeluid. Elke streek heeft zo zijn eigen specifieke tapas, zoals Monas de Pascua, een Paascake die door het hoofd van de familie wordt aangeboden op Paaszondag. Een andere Paastapas is Torrijas, een in olie gebakken brood met suiker, kaneel en honing. Of Hornazo - Catalaans brood, gevuld met chorizo, kaas en hardgekookte eieren en ook Bartolillos madrilenos - Gebak gevuld met room. Met een Paasbuffet van El Mundo de las Tapas kunt ook u genieten van deze heerlijke Spaanse Paas-tapas. Verras uw gasten en maak uw Paasfeest tot een bijzondere gebeurtenis met een Paas-tapasbuffet. Deze bestaat uit diverse warme en koude tapas, zowel zoet als hartig en is de hele middag/avond te nuttigen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om uw wensen te bespreken.


Spaanse tapas catering
tapasbuffet


Spaanse tapas catering
tapas catering tapas
pasen tapas paasbrunch