Top 10 Tapas bestellen 2021 - Hoe maak je een keuze?

4.8/5
9.6
Klanten over ons
tapas bestellen
Tapas bestellen

Tapas, fingerfood, mezze, Cicchetti of hoe je ze ook noemt, hebben een grote vlucht genomen. Tegenwoordig zijn in elke stad wel meerdere tapasbarretjes of -restaurants te vinden. Daarnaast liften vele restaurants op deze trend mee, door kleinere gerechten aan te bieden i.p.v. meergangen-menu’s.

Deze trend zie je ook terug in de enorme groei van mogelijkheden voor het bestellen van tapas. Daarbij zijn er diverse varianten ontstaan, van losse tapas hapjes tot complete tapas buffetten. De aanbieders varieren van kleine slagerijen tot grote catering verzamel-websites.

Het is ingewikkeld om deze allemaal met elkaar te vergelijken en een goede keuze te maken. We hebben daarom alles op een rijtje gezet in de Top 10 Tapas bestellen 2021. Een stappenplan om de juiste tapas te kunnen bestellen.

1. Ontdek de 8 manieren van tapas verkrijgen

Tapas worden op vele manieren aangeboden en je kunt op diverse manieren tapas verkrijgen. Daarnaast worden verschillende woorden gebruikt die hetzelfde betekenen. Dit kan het bestelproces ondoorzichtig maken en verwarring wekken. Vaak worden verschillende dingen gezegd, maar hetzelfde bedoeld. We onderscheiden 8 manieren van tapas verkrijgen:

 1. Tapas bestellen
 2. Tapas catering
 3. Tapas traiteur
 4. Tapas partyservice
 5. Tapas laten bezorgen
 6. Tapas thuisbezorgd
 7. Tapas afhalen
 8. Tapas kopen

1. Tapas bestellen

Tapas bestellen” is dat gedeelte van het koopproces, waarin de consument contact opneemt met de verkopende partij (bijvoorbeeld een tapas cateraar) om daadwerkelijk tapas (in een bepaalde vorm) in zijn bezit te krijgen.

Vaak echter zal de consument eerder in het koopproces instappen en online onderzoek doen. Hij wil o.a. weten welke aanbieders er zijn, welke vormen (bijvoorbeeld een tapas buffet of tapasbox) en prijzen vergelijken. In brede zin vallen deze activiteiten het kopje tapas online bestellen.

2. Tapas catering

Catering betekent in dit geval het inkopen van ingrediënten voor- en het bereiden van eten en drinken voor bedrijven, evenementen of feesten, evenals het transporteren, leveren en serveren van de voedingswaren. Tapas catering is dan een vorm van catering, waarbij -de naam zegt het al- tapas worden gecaterd.

De cateraar die de tapas catering verzorgt, kan een restaurant zijn, een algemene cateraar of een tapas-specialist: een tapas cateraar. Verderop worden de diverse soorten tapas cateraars benoemd en behandeld.

3. Tapas traiteur

Volgens wikipedia is een traiteur een kok of bedrijf dat kwalitatief goede diners aan huis bezorgt voor bijvoorbeeld een feest. Voor een definitie van tapas traiteur vervang je dan diners door tapas(-diners).

Een traiteur heeft vaak een fysieke locatie (winkel, slagerij) waar kant en klare maaltijden worden aangeboden. Een tapas-traiteur hoeft niet altijd een tapascateraar te zijn. Een traiteur die alleen eten bereidt en verkoopt in zijn winkel, maar niet bezorgt, is geen cateraar. Pas als een traiteur ook verantwoordelijk is voor het leveren en opzetten en eventueel serveren van de gerechten, kan hij cateraar worden genoemd.

4. Tapas partyservice

Een partyservice is een dienst verzorgt door een bedrijf, waarmee kan worden voorzien in alles wat de organisatie van een feest nodig heeft. Dat betekent ondersteuning in het bedenken, opzetten, plannen en uitvoeren van een feest of evenement. De party service varieert van servies tot buffetten, van partytenten tot complete partyschepen.

De tapas partyservice richt zich specifiek op het verzorgen van alles wat gewenst is voor het opzetten en uitvoeren van een (Spaans) tapasfeest. Vaak blijft dit beperkt tot de verzorging van de tapas hapjes en drankjes op een feest, ofwel de tapas catering. Extra mogelijkheden zijn het aanbieden van een feestlokatie en het inzetten van personeel.

5. Tapas laten bezorgen

Eten thuis laten bezorgen is een grote trend op dit moment. De coronacrisis heeft hier een enorme boost aan gegeven. Net als voor de crisis was het altijd al gemakkelijk om je eten online te bestellen, bijvoorbeeld via thuisbezorgd.nl. Wie geen tijd heeft of geen zin heeft om te koken, bestelt een maaltijd die wordt thuisbezorgd. Het gaat dan vaak om een pizza, shoarma of hamburger met friet.

Mensen die in Google zoeken op “tapas laten bezorgen”, kunnen twee verschillende intenties hebben:

 • ze zijn op zoek naar een tapas-lunch of -maaltijd voor één of een beperkt aantal personen
 • ze willen een tapas buffet voor hun feest of bijeenkomst voor een grotere groep.

De grote thuisbezorg websites bieden over het algemeen geen tapas aan. Ook al lijkt dit van wel. Wil je een kleine tapas-lunch of tapas -maaltijd voor een beperkt aantal personen laten bezorgen, zoals een hapjesschaal of hapjespan, dan kun je bij bijvoorbeeld bij hapjesschaal.nl terecht. Wellicht zijn dit ook voldoende hapjes voor een klein feestje.

Geef je een groter feest of heb je een bijeenkomst met bijvoorbeeld 25 personen en je wilt tapas laten bezorgen, dan ben je toch vooral op zoek naar een gespecialiseerde tapas cateraar. Een tapas buffet is dan wat je zoekt.

6. Tapas thuisbezorgd

Een aantal websites, zoals La cubanita, Peppers & Tapas, zijn gespecialiseerd in het thuisbezorgen van tapas. Je kunt hier tapas verkrijgen voor één of enkele personen tot kleine groepen. Je kunt kiezen uit losse tapas, een tapasschaal of een tapasbox die je kunt afhalen of bij je wordt thuis bezorgd.

Het bestelproces is redelijk eenvoudig en je kunt gemakkelijk een selectie maken uit een aantal hapjes. Daarna worden deze tapas thuisbezorgd. Voor grotere hoeveelheden, uitgebreide tapas buffetten voor grotere groepen zijn deze aanbieders minder geschikt.

7. Tapas afhalen

Tapas afhalen impliceert dat de consument zelf fysieke actie moet ondernemen om in het bezit te komen van de tapas. Er is bij de verkopende partij, bijvoorbeeld een tapasrestaurant, een bestelling gedaan en wellicht ook al betaald. Als het restaurant geen bezorgservice heeft, kan de klant de tapas zelf ophalen. Meestal gaat het om kleinere hoeveelheden voor bijvoorbeeld 2 personen.

8. Tapas kopen

In diverse supermarkten kun je lossen tapas kopen. Dit beperkt zich meestal tot bakjes met eenvoudige tapas, zoals olijven, schijfjes chorizo, seranoham, manchegokaas, zalmrolletjes en tapenade. Lekker voor bij een borrel of als hapje ’s avonds voor de TV. De lidl heeft enkele malen per jaar een Spaanse week met enkele kant en klaar tapas.

2. Bekijk de 8 manieren om tapas aan te bieden

Tapas worden in diverse vormen en op verschillende manieren aangeboden. We hebben het dan over het verschil in opmaak, verpakking en presentatie van de aangeboden tapas.

Bij de één kun je een tapasplank bestellen, bij de andere een tapasplateau. Wat is het verschil? Het kan verwarrend werken als je het aanbod van de diverse websites met elkaar wilt vergelijken. Daarom hebben we een lijst gemaakt met alle 8 manieren om tapas aan te bieden:

 1. Losse tapas hapjes
 2. Tapasbord
 3. Tapasschaal of tapasschotel
 4. Tapasbox
 5. Tapasplateau of tapasplank
 6. Hapjespan
 7. Tapaspakket of tapas-kerstpakket
 8. Tapas buffet

1. Losse tapas hapjes

Tapas hapjes in de vorm van een kleine borrelsnack kun je op drie manieren verkrijgen:

 • zelf maken
 • in de winkel kopen
 • online bestellen

Tapas zelf maken
Op internet is een gigantische hoeveelheid aan tapasrecepten te vinden. Van eenvoudig tot ingewikkeld. Je vindt er olijven aan een prikkertje tot het bereiden van kleine inktvisjes. De variëteit is groot: recepten voor warme en koude tapas, vistapas, vleestapas, groente tapas, vegetarisch, veganistisch, tapas zonder gluten. Je kunt echt alles vinden en maken.

In de winkel kopen
Zoals we al eerder zagen, kun je in de supermarkt terecht voor enkele basis tapas, zoals bijvoorbeeld een bakje olijven. Daarnaast kun je deze basis tapas met elkaar combineren tot een nieuwe tapa. Maak bijvoorbeeld een pincho, een spiesje van olijven, chorizo en babymais.

Online bestellen
Bij diverse tapas-restaurants en tapasbarretjes kun je losse tapas bestellen voor bij de borrel of wellicht als maaltijd. Omdat het veelal om kleinere bestellingen gaat, moet je zelf de tapas afhalen. Er zijn er ook die de tapas wel thuis bezorgen, zoals La Cubanita.

2. Tapasbord

Met een tapasbord wordt bedoeld een klein tapas schaaltje waarop één of meerdere tapas liggen. Dit schaaltje gebruik je als bord. Door het kleine formaat kun je het in de hand houden en hoef je niet aan een tafel plaats te nemen.

Een groter tapasbord fungeert meer als tapasschaal.

3. Tapasschaal of tapasschotel

Tapas schalen zijn er in vele vormen en maten. Vaak zitten er voorgevormde vakjes in, waarin de diverse hapjes worden geserveerd. De schaal kan eenvoudig zijn van plastic of zeer mooi gedecoreerd en van aardewerk.

Met een tapasschaal kan ook worden bedoeld een grote schaal die mooi wordt opgemaakt met slechts één of twee tapas en die onderdeel is van een tapas buffet. Dit wordt ook wel een tapasschotel genoemd. Een mooi opgemaakte tapasschaal van de betere tapas cateraar ziet er feestelijk en smakelijk uit.

4. Tapasbox

Tapasbox, borrelbox, hapjesbox en bedrijfsborrelbox zijn enkele benamingen voor een concept dat steeds meer aan populariteit wint. Doordat de horeca al een hele tijd niet meer open mocht en we alleen thuis konden borrelen, blijkt er behoefte te zijn aan tapasboxen.

Een tapasbox is een doos met daarin verpakt een variatie aan hapjes en tapas, eventueel inclusief wijn of bier. De warme tapas kun je zelf thuis eenvoudig in de oven verwarmen. De meeste aanbieders hebben een standaard box, echter zijn er ook waarbij je de box helemaal zelf kunt samenstellen. Zo heeft de AH zelfs een Borrelbox en is er zelfs een Asian tapas box.

Tapasboxen zijn er niet alleen voor thuis. Ook bedrijven en organisaties bestellen regelmatig voor hun medewerkers een borrelbox om een e-meeting of e-borrel op te fleuren.

5. Tapasplateau of tapas plank

Een tapas plateau is een grote houten plank van 1 – 1,5 meter, gevuld met bakjes met tapas. De tapas plank wordt door de cateraar bij je thuis opgemaakt. De plank wordt later weer opgehaald. Ook kleinere plateaus zijn mogelijk of etagères. Het is dan een alternatieve vorm van een tapasschaal.

6. Hapjespan

Bij diverse poeliers en slagers kun je een hapjespan of partypan bestellen.

De partypan is een elektrische warmhoudpan gevuld met voorgegaarde hapjes. Deze vorm van bittergarnituur biedt het gemak dat je zelf niet in de weer hoeft met een frituurpan of magnetron. Je krijgt de hapjes kant en klaar geleverd. Je hebt alleen een stopcontact nodig en dient de pan slechts 20-30 minuten op te warmen.

7. Tapaspakket of tapas-kerstpakket

Een tapas pakket is één van de vele mogelijke themapakketten die door diverse leveranciers worden aangeboden. De themapakketten kunnen bij diverse gelegenheden worden aangeboden. Een van de bekendste zijn de kerstpakketten.

Thema’s die veelvuldig gebruikt worden, zijn pakketten rondom thee (inclusief theeglazen), Fair trade, biologisch en natuurlijk de tapas pakketten. Een basispakket bevat een aantal lang houdbare, goed verpakte tapas. Uitgebreidere pakketten worden samengesteld compleet met tapasbordjes, bestek, tapasplank en receptenboekje.

8. Tapas buffet

Bij een tapas buffet wordt één of meerdere tafels gevuld met kleurrijke schalen, borden en kommen boordevol tapashapjes. De gasten lopen met een klein tapasschaaltje langs het buffet en neemt een aantal tapas op hun bordje. Met dit bordje gaat men staan of zitten waar men zin heeft, mengt met andere gasten en eet het bordje leeg. Dit doe je zo vaak je zin en trek hebt.

Tapasbuffetten lenen zich uitstekend voor feesten zoals een bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest. Een goede tapas cateraar die tapas buffetten aanbiedt, zorgt voor mooi aardewerk waarop de tapas prachtig worden opgediend en gepresenteerd. 

3. Weet wie tapas kan bestellen

In principe kan iedereen, elke groep of organisatie tapas bestellen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Een tennisvereniging viert haar 75 jarig bestaan en bestelt een tapasbuffet voor haar 100 leden
 • Een GGZ-instelling beloont haar medewerkers voor hun inzet met een feest en laat enkele hapjespannen bezorgen
 • Een afdeling van de gemeente viert het pensioen van een gerespecteerde ambtenaar en laat een tapas buffet bezorgen
 • Een aanstaand stel gaat haar huwelijk vieren met een uitgebreid tapas buffet
 • Een groot IT-bedrijf wil haar medewerkers aan het eind van het jaar verrassen met een mooi tapas-kerstpakket
 • Vier vrienden willen lekkere hapjes bij de borrel en kopen in de supermarkt enkele bakjes met tapas, worst, kaas en stokbrood

In welke vorm de tapas kunnen worden besteld, hangt van de grootte van de groep af, de lokatie(s), en het doel. Een voorbeeld: Stel een bedrijf wil graag een tapas buffet bestellen voor haar 63 medewerkers, die op 9 verschillende locaties werken. Dat zou dan betekenen dat voor elke locatie een klein tapasbuffet moet worden bereid en bezorgd. Tapasbuffetten worden echter vaak pas vanaf 20 of 25 personen gecaterd. In dit geval kan het bedrijf beter 9 tapasschalen bestellen of wellicht 63 tapasboxen.

4. Herken de 10 aanbieders van tapas

We hebben gezien dat je tapas in vele vormen kunt kopen en bestellen. Het is echter niet altijd duidelijk bij wie je nu eigenlijk bestelt! Is het een restaurant? Een slager? Of een verzamelwebsite? Onderstaande lijst geeft de 10 verschillende aanbieders van tapas weer:

 1. supermarkt
 2. slager
 3. tapas cateraar
 4. traiteur
 5. restaurant
 6. tapasbar
 7. offerte-verzamel website
 8. affiliate website of -platform
 9. boekingsplatform voor cateringdiensten
 10. tapaspakket leverancier

5. Zoek in jouw stad

Je kunt nagenoeg overal in Nederland tapas verkrijgen. Er is altijd wel een restaurant of cateraar in de buurt waar je tapas kunt bestellen, afhalen of laten bezorgen. Daarbij zie je een onderscheid tussen enerzijds aanbieders van tapas voor individuen en kleine groepen, en anderzijds tussen aanbieders van tapas buffetten voor grotere groepen en feesten.

We geven hieronder voor 9 steden (en omgeving) aan bij wie je zoal tapas kunt bestellen:

Tapas bestellen in Amsterdam

 1. Pacomer Catering in Amsterdam | Mooie traiteurie met Spaanse producten en delicatessen. Verkoop via webshop, in de winkel en thuis bezorgen
 2. El Mundo de las Tapas Amsterdam | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies
 3. Tapas Café Duende | De oudste tapas bar van Nederland. Heerlijke gerechtjes, te bestellen via thuisbezorgd.nl en deliveroo.nl
 4. La Paella | Spaans restaurant met goede recensies. Ook bezorging van gerechten via ubereats.com, thuisbezorgd.nl
 5. Sabor de Maria | Een echte “buurtwinkel”. Al jaren komen buurtbewoners hier voor hun koffie, lunch, avondeten en feestelijke catering

Alkmaar

 1. Granada Food and Wine | Tapasrestaurant met mooie reviews. Ook diverse tapasboxen bestellen: tapasbox, spareribbox, pintxos box
 2. Tapas & Co | Tapasrestaurant. Losse tapas afhalen
 3. La Cubanita Alkmaar | Franchise formule met 53 vestigingen in Nederland | Restaurant, maar ook afhalen en bezorgen van losse tapas en tapasboxen
 4. Grand café De Kleine Waarheid | Amusebox met de lekkerste amuses van de beste restaurants uit Alkmaar
 5. Aziatisch Tapas Restaurant Dynasty | Naast het traditioneel Chinees restaurant ook sushi, aziatische tapas om af te halen.
 6. El Mundo de las Tapas Alkmaar | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

Haarlem

 1. Spanish Harlem | Tapas cateraar | tapas buffetten | kaasplankjes | borrelplanken | tapasschotels
 2. Cariña Tapas | Tapasrestaurant dat onder de naam TapasBox2Go verschillende Tapasboxen levert
 3. Ricardoz Tapas. Tapasrestaurant | tapas bereid volgens authentiek Spaanse receptuur. Tapas afhalen en grote bestellingen thuis bezorgen
 4. Jamón Jamón Delicatessen | Tapasbar en -restaurant | Delicatessenwinkel met lekkere tapas
 5. El Mundo de las Tapas Haarlem | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

Utrecht

 1. El Mundo de las Tapas Utrecht | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies
 2. Happs | tapasrestaurant | tapasmenu’s bezorgen en afhalen.
 3. DADO | Eetwinkel | Biologische en vegetarische tapas | afhalen en bezorgen
 4. Tapasbar El Mundo | tapasboxen afhalen of laten bezorgen. Veel goede beoordelingen
 5. Bar Iberico | typisch spaanse belegde broodjes, tapasborrelplanken, losse tapas | Afhalen of laten thuisbezorgen
 6. Tapasbar Vintage | Biedt verschillende boxen aan met lekkere gerechtjes in samenwerking met De Kleine Parade, Restaurant De Markt en Restaurant Raak!
 7. Bar Cava | Serveert plateau’s vol met montadito’s ( kleine broodje) en ‘s avonds “noche de pinchos”. Afhalen en bezorgen van heerlijke tapaspakketten
 8. Champañeria Los Amigos Utrecht | Afhalen en bezorgen van tapasboxen en losse tapas. Ook kruiden en kleding

Amersfoort

 1. La Cubanita Amersfoort | Franchise formule met 53 vestigingen in Nederland. Restaurant, maar ook afhalen en bezorgen van losse tapas en tapasboxen
 2. Tapas restaurant Gaudi’s | Tapas restaurant met diverse tapasboxen
 3. Restaurant Brasa | Tapasrestaurant | losse tapas en tapas-snackbox
 4. Reyna Bé | Tapas restaurant | losse koude en warme tapas afhalen of laten bezorgen | tapas catering
 5. Team Tres | Tapas & Winebar | TAKE AWAY kaart
 6. El Mundo de las Tapas Amersfoort | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

Apeldoorn

 1. Catalunia | All You Can Eat Tapas & Grill Restaurant Apeldoorn | Tapas arangement en losse tapas gerechten ophalen en laten bezorgen
 2. Traiteur Délicat | tapas cateraar, delicatessenwinkel en brasserie.
 3. Restaurant Ramblas Apeldoorn | All you can eat tapas-restaurant | Ook Spaanse Tapas Gerechten ophalen of laten bezorgen
 4. Bonito Tapas&Grill | Restaurant, catering en tapasschotels bestellen
 5. El Mundo de las Tapas Apeldoorn | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

Nijmegen

 1. ‘t Zusje | Landelijke tapasrestaurant keten
 2. Casa Valencia | Tapas-restaurant | Afhalen en bezorgen van losse tapas, tapasmenu’s en tapasboxen
 3. La Cubanita Nijmegen | Franchise formule | Restaurant, maar ook afhalen en bezorgen van losse tapas en tapasboxen
 4. De Spil | tapasrestaurant en tapascatering | tapas buffetten en tapashapjes
 5. El Mundo de las Tapas Nijmegen | Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

Arnhem

 1. Restaurant Ramblas Arnhem | All you can eat tapas-restaurant
 2. Retiro | Tapasbar | Tapasboxen bestellen, evenals losse tapas en paella
 3. La Puerta | Tapasrestaurant
 4. Butifarra | Tapas catering Arnhem | Bezorgen niet maar bereiden de tapas ter plaatse
 5. El Mundo de las Tapas Arnhem | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

Rotterdam

 1. El Mundo de las Tapas Rotterdam | De bekende Tapas Cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten | Lovende recensies
 2. Lokanta Proeflokaal | Tapas catering | Borrel- en tapasboxen bestellen | Losse tapas en tapas-picknickmand | mooie recensies
 3. De Hemel op Aarde | Tapasrestairant | Veel goede recensies | tapas en tapasboxen bestellen, afhalen en bezorgen
 4. Drank- & Spijslokaal Lust Hillegersberg | Tapasrestaurant met onbeperkt tapas eten
 5. BasQ Kitchen Markthal | Lokatie in de markthal | Bezorgen en afhalen van losse tapas, tapasmenus en tapasboxen
 6. La Cazuela | Mediterraans restaurant | Ook afhalen van losse tapas en borrelplanken
 7. Destino | Spaans restaurant | Thuismenu’s, borrelboxen en losse tapas
 8. 21 Pinchos | tapas bar op 2 plekken in Rotterdam | Tapasboxen en andere acties

Overige steden

Ook voor andere steden zijn er genoeg mogelijkheden. We volstaan hier met de bovengenoemde steden en zullen wellicht in de nabije toekomst de lijst uitbreiden.

6. Kies één van de 14 plekken waar je tapas kunt laten bezorgen

Overal waar je een feestje kunt vieren, kun je tapas laten bezorgen. Voor het bestellen van een tapasbuffet voldoet elke feestlocatie, mits je er een tapas buffet kwijt kan.

Je kunt op de volgende 14 plekken tapas laten bezorgen:

 1. thuis
 2. in je bedrijf
 3. in de tuin
 4. in de straat
 5. in een kerk
 6. op de camping
 7. in het café
 8. op de boot
 9. in een theaterzaal
 10. in een brouwerij
 11. in het bos
 12. in de metaalkathedraal
 13. in een oude fabriek
 14. of in een kasteel

7. Weet waarom tapas

Wie voor zijn feest online een cateraar zoekt, kan alle kanten op. Thais, BBQ, Italiaans, Stoofschotels, bourgondisch, luxe catering, dinner menu catering, Hollandse catering, vegan, walking dinner of stamppotten… het is allemaal mogelijk. Elke soort catering heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Tapas catering is één van de vele soorten catering. Wat maakt tapas nou zo populair? Dit zijn de 4 redenen om tapas te bestellen:

 1. Diversiteit
 2. Smaaksensaties
 3. Beleving
 4. Dynamisch

1. Diversiteit

Als je catering bestelt voor je gasten, hoop je dat ze het lekker vinden en het goed in de smaak valt. Met een uitgebreid tapas buffet is de kans groot dat er voor iedereen wat wils tussen zit.

Een buffet met ten minste 25 tapas hapjes biedt veel diversiteit en variatie. De warme en koude tapas worden uitgevoerd in de vorm van vis-tapas, vlees-tapas en/of vegetarische tapas. Zowel volwassenen als kinderen, de fijnproever als de bourgondiër,
de vegetariër als de alleseter komen aan hun trekken.

2. Smaaksensaties

Men wil wel eens wat anders dan de traditionele koude schotel en borrelgarnituur. Een gevarieerd tapasbuffet met de kleine tapasbordjes nodigt uit om verrassende smaaksensaties te proeven. Een tapasbuffet met een selectie heerlijke tapas, hapjes en fingerfood biedt veel proef genot en beleving.

3. Beleving

Een goede tapas cateraar brengt een stuk beleving, een tapas-ervaring. Het mooie mediterrane aardewerk, de kleurrijke opmaak en presentatie en de zonnige tapas brengen wellicht herinneringen aan een mooie vakantie in Spanje naar boven.

4. Dynamisch

Een tapas buffet wordt meestal uitgevoerd in de vorm van een walking dinner. De gasten hoeven niet de hele avond op één en dezelfde plek te zitten. Er is geen vaste tafelschikking of er wordt zelfs niet eens aan tafel gegeten. Het tapas buffet wordt op één of meerdere plekken opgebouwd.

De gasten maken gebruik van de kleine tapasbordjes, waarmee ze zo vaak als ze willen naar het buffet gaan om lekker hapjes te kiezen. De gasten zijn vrij zijn om rond te lopen, terwijl zij genieten van de geserveerde tapas en het gezelschap. Ze hebben op deze manier alle tijd voor informele contacten.

8. Verzin een reden voor tapas

Er zijn genoeg redenen om een feestje te geven. De een heeft slechts nodig dat de zon opkomt of dat de 5 in de klok zit. Een ander viert één keer per jaar feest als ie jarig is. Je vind hier 6 redenen om feest te vieren.

Bij een feestje, klein en groot, hoort iets lekkers te eten en te drinken. Voor een kinderfeestje maak je knakworstjes en voor de borrel met een paar vrienden blokjes kaas, worst en een bitterbal. Voor een groter feest bestel je koude schotel.

Zo ging het voordat we ontdekten dat er veel meer keuze is om je borrel, bijeenkomst of feest luister bij te zetten. Tapas hebben daarbij een prominente plaats gekregen. De hapjes zijn uitermate populair om tijdens een feest aan te bieden. Nagenoeg elke gelegenheid of bijeenkomst leent zich om tapas te laten bezorgen. Tapas worden vooral gegeten tijdens verjaardagen, bruiloften, bedrijfsfeesten, Kerst- en nieuwjaarsborrels, bedrijfslunches en tuinfeesten.

9. Vind de juiste tapas cateraar

Als je voor het eerst een bestelling doet via het internet, kan dit nog best spannend lijken. Ook al bestel je slechts enkele tapas voor je borrel, toch ben je benieuwd of de bestelling is doorgekomen, of het op tijd wordt gebracht en de tapas lekker zijn.

Vooral bij een grotere bestelling wil je zeker weten dat het goed zit. Je wilt bijvoorbeeld de catering voor je bruiloft regelen en een tapas buffet bestellen voor 70 gasten. Dan wil je zeker weten dat je te maken hebt met een betrouwbare cateraar. We hebben hier uitgebreid bij stilgestaan in het artikel “Hoe vind ik betrouwbare catering op het internet?”. Hier vind je een complete aanpak voor het vinden van een betrouwbare cateraar.

10. Bewonder de Top 10 Tapas Aanbieders

 1. Spanish Harlem | Tapas cateraar | tapas buffetten | kaasplankjes | borrelplanken | tapasschotels
 2. Cariña Tapas | Tapasrestaurant dat onder de naam TapasBox2Go verschillende Tapasboxen levert
 3. Ricardoz Tapas. Tapasrestaurant | tapas bereid volgens authentiek Spaanse receptuur. Tapas afhalen en grote bestellingen thuis bezorgen
 4. Jamón Jamón Delicatessen | Tapasbar en -restaurant | Delicatessenwinkel met lekkere tapas
 5. El Mundo de las Tapas Haarlem | De bekende Tapas cateraar met diverse keukenlokaties | Heerlijke tapas buffetten en lovende recensies

In het voorgaande hebben we alle aspecten behandeld die van invloed zijn op je keuze om tapas te bestellen.

In onderstaande tabel hebben we een top 10 Tapas Aanbieders samengesteld. Hierin hebben we per soort aanbieder onze favoriet gekozen.

Soort aanbieder Tapas aanbieder Tapas bestellen / afhalen / bezorgen
1
Tapas traiteur
Pacomer Catering
Amsterdam
Ophalen en bezorgen van losse tapas hapjes
< 20
9 (124)
2
Tapasbar
Tapas Café Duende
Amsterdam
Afhalen van losse tapas
< 20
8.6 (483)
3
Tapas restaurant
Cariña Tapas
Rijswijk
Bezorgt tapasboxen onder de naam TapasBox2Go
< 20
8.6 (254)
4
Tapas cateraar
El Mundo de las Tapas
Nederland
Bezorgen van tapas buffetten
> 25
9.6 (63)
5
Tapaspakket leverancier
EchtSpaans
Nederland
Bestellen en bezorgen van Tapas (kerst-)pakketten en tapasboxen
-
-
6
Offerte-verzamel website
cateringregelen.nl
Nederland
Biedt offertes aan van diverse cateraars
-
-
7
Tapas Slagerij
Slagerij Keulen
Hulsberg
Bestellen en bezorgen van tapas buffetten en smulsteen buffetten
< 20
9.0 (29)
8
Affiliate platform
hapjesschaal.nl
Nederland
Hapjesschalen en tapasboxen bestellen en bezorgen door aangesloten cateraars
-
9.4 (26)
9
Supermarkt
Lidl
Nederland
Spaanse week
-
8.6 (1.143)
10
Boekingsplatform
hapjesaanhuis.nl
Nederland
Losse tapas, tapasschalen en tapasbuffetten bestellen
-
6.6 (16)
×

Inhoudsopgave